dijous, 7 de juny del 2007

Seleccions Catalanes


Aquest cap de setmana a Reus, es porta a terme el dia de les seleccions, per reclamar una selecció nacional própia del nostre país.

Si voleu més informació visiteu la web de les seleccions

Una cosa tant simple com que gent que sent els mateixos colors i la mateixa identitat que tu, defensi, en el camp de l'esport, la teva (i seva) bandera, en l'estat en el què ens trobem és gairebé impossible.

No sé si heu seguit el tema de l'hoquei, però als seus directius s'han guanyat el cel. Han demostrat, en un essport on els catalans som, sinó els números u, si els segons, que els nostres companys de viatge, els espanyols, només ens volen per treure'ns tot el suc possible. Quan ja teníem selecció própia reconeguda, van moure cel i terra (i van amenaçar) per evitar la nostra oficialitat. Hem hagut d'acabar jugant a Sud-Amèrica per poder jugar de forma oficial.

Altres seleccions, però, són oficials de ple dret, ja que la Federació Catalana és membre fundadora la Federació Internacional, com per exemple el Korfbal, el Pitch & Putt o les curses d'orientació. En canvi, seleccions fundadores de les seves federacions internacionals, com el rugbi, estan relegades a no existir en el camp internacional.

No demanem cap cosa extraordinaria, només volem defensar els nostres colors, com ho fa tothom, com ho fan per exemple els escocesos.

Un motiu més per pensar que amb Espanya no anem enlloc.