divendres, 9 de novembre del 2012

Inici campanya electoral pel 25N


Aquesta nit ha començat la campanya electoral que ens ha de dur a les properes eleccions del 25N.
Aquestes eleccions ens han de dur a un Parlament que faci un pas endavant cap al nostre alliberament nacional. És d’esperar, i així ho diuen les enquestes, que hi hagi una majoria molt important de partits favorables al dreta a decidir i a la independència del nostre país.
Segons les enquestes hi haurà aquests resultats:

-         CiU: puja, a prop de la majoria absoluta. Espero que no la tinguin, si hi arriben podem tenir el perill de què es tirin enrera.
-         PSOE-PSC: més PSOE que PSC, en caiguda en picat, poden ser de segona a quarta força, tenen un greu problema, el federalisme no se’l creu ningú. Espero que siguin tercers.
-         PP: es mantenen o pugen lleugerament, entre la segona i la quarta força, tothom sabem de quin pal van. Espero que quedin quarts tot i que no penso que l’encerti.
-         ERC: en pujada, segons enquestes entre segona i quarta força, crec que competirà en realitat per ser la tercera força amb el PP, important estar per davant. Espero que acabi en segon lloc.
-         IC-V: estable, pot pujar però poc. No acaben de deixar clara la seva postura nacional i estan encaparrats en fer una campanya basada en temes socials, deixant de banda el tema nacional. Crec que s’equivoquen, tot i que els temes socials són molt importants ara no són el centre del debat polític.
-         Ciutadans: tothom diu que puja, pot doblar. No m’agrada gens, però són una alternativa 100% espanyolista i fins a cert punt lògic que algú aglutini el vot espanyolista.
-         SI: probablement fora del Parlament, no m’agraden massa però els prefereixo per davant d’altres.
-         CUP: sembla que poden entrar al Parlament, millor, els prefereixo dins, ja que així tenim més diputats independentistes i a més els vots que treguin hauran servit per alguna cosa. No sembla que puguin tenir grup propi.
-         Altres: per sort sembla que ni Plataforma i els fatxes marca blanca de Falange, UPyD entraran.

Comentari a part, em torna a tocar ser taula, suplent del president, igual que en les darreres eleccions. Espero que no falli el titular. Crec que és el vuitè cop que em toca, en 3 ocasions mentre era regidor i em vaig escapar, però des de llavors en porto 5 més, 8 cops dels de 18 anys, per tant en 18 anys.