dimarts, 5 de juny del 2007

ETA i les seves conseqüències

Aquesta nit ETA ha declarat trencada la treva vigent (???...i l'atempatat de la T4?). Es tracta d'una mala notícia per a la democràcia de l'estat espanyol. No només per la tornada de l'amenaça de les armes, sinó per que la croada espanyolista del PP, que està arrossegant el PSOE, agafa nous arguments.

Aquest trencament deixa en molt mal lloc en ZP (ell sol es busca uns merders intentant que el seu partit sembli el què no és), però com ens deixa a nosaltres, els catalans?

A priori les mirades dels espanyolistes recalcitrants de les ones, del PP i del PSOE (la gran majoria d'espanyols, en resum) es dirigiran cap a Euskadi i centraran la pressió sobre Batasuna (ja no els ve d'aquí) i sobre ANV. Segurament, el PSOE acceptarà les tesis del PP i faran el possible per ilegaltzar-los. Un cop més hi perdrà la democràcia i es demostrarà que Espanya és un país de fatxes (o si més no de poc demòcrates) on catalans, vascos i gallecs no hi pintem res.

També podríem pensar que amb les mirades desviades potser ens en sortiem amb l'estatutet o amb l'aeroport, però molt em temo (i això que sempre sóc optimista) que com diuen els castellans "nos darán con un canto en los dientes" (en català "ja us daran pel sac") i tindrem, encara un altre motiu per dir (com l'avi d'un ex-president del país) ADÈU ESPANYA!