diumenge, 27 de novembre del 2011

UE Santboiana 82 - Garrotxa RC 0


Derrota sense pal·liatius al sempre difícil camp de Sant Boi, contra el tercer equip de la Santboiana.

El desplaçament al Baix Llobregat començava malament pels garrotxins que durant la setmana havien perdut per lesió un parell d’homes més i que es presentaven a jugar amb només 14 homes, entre els que hi havia dos tocats (en Pirru i en Fales) i dos acabats de sortir de lesions (en Pep i en Ramonet).

Els Teixons van haver de lluitar contra l’àrbitre que volia fer-los jugar amb 13 adduint que era obligatori tenir un suplent de primera línia, però gràcies a l’equip tècnic de la Santboiana i a donar el seu consentiment van poder jugar amb els 14 desplaçats. La formació inicial garrotxina deixava sense adjudicar la plaça de l’arriere i donant aquesta funció a les ales Curba i Fales.

El partit de seguida es va posar cara amunt pels Teixons quan en una touche a 5 metres els del Baix Llobregat van muntar un maul que va acabar entrant a la línia de marca tot i la gran feina defensiva de la davantera garrotxina. El xutador santboià va errar la conversió.

Al cap de poc, Sant Boi va aprofitar, com ho va fer molts cops al llarg del partit, la seva superioritat a la línia de tres quarts per anotar el 10 a 0 sota pals i posteriorment convertir fins el 12 a 0. En una bona jugada que va portar els santboians des de dins la seva 22 fins a la línia de 5 garrotxina, van aprofitar per, un cop la defensa intentar evitar la superioritat a la línia, van deixar desguarnit el costat tancat i per allà va arribar el 17 a 0, que no van convertir.

Abans del quart d’hora de joc, en Pirru, que ja estava tocat va recaure i va acabar de jugar tot el partit coix. Aquesta circumstància, i amb el fet de jugar ja amb un home menys a la línia, van fer que amb 3 jugades clavades Sant Boi aconseguís tres marques buscant la superioritat a la línia i amb una que va acabar sota pals i una altra bastant centrada (la darrera no la van transformar) que van convertir es posessin 34 a 0 abans dels 25 minuts de joc. Aquest resultat feia preveure la possibilitat de què Sant Boi passes dels 50 punts abans de la mitja part, però els Teixons van treure orgull i van arribar a la mitja part sense encaixar ni un sol punt més.

Però l’inici del segon temps, amb l’inici del carrusel de canvis del del Baix Llobregat van fer que l’avantatge santboià augmentés en 20 minuts fins els 56 a 0 amb 4 marques. La primera amb jugada buscant la superioritat a la línia de tres quarts (la van transformar), la segona de manera idèntica, tot i que no van convertir-la, la tercera en una jugada per davantera que van obligar a la defensa dels Teixons a agrupar-se i van sortir al costat tancat i la que posava el 56 al marcador que va ser una jugada llarga amb continuïtat dins la 22 garrotxina, que van acabar per obrir a la línia de tres quarts i es va acabar convertint la marca per part de l’ala a l’extrem del camp.

A la meitat de la segona part, en Fales, que s’havia ressentit de l’espatlla des de la mitja part havia de plegar i deixava l’equip amb 13 i sense 2 homes a la línia. Els homes de la davantera van entendre que havien de fer un esforç extra i ajudar a la línia de defensa dels tres quarts i va funcionar bé, tot i que només plegar en Fales una nova jugada a la línia buscant la superioritat va acabar amb una marca transformada que posava el 63 a 0 al marcador. Durant 10 minuts, els garrotxins van aguantar molt bé fins i tot van fer un parell de jugades d’atac de mèrit, però una nova lesió, ara d’en Pep, que es va ressentir de la que acabava de sortir, va deixar els Teixons amb 12 (el mínim per seguir jugant) a falta de 10 minuts per acabar.

Aquesta baixa va ser massa, i tot i treure un home de la melé i passar-lo als tres quarts, els de Sant Boi van acabar de rematar el partit amb una marca després d’una melé a 5 metres de la marca garrotxina i que el flanker (que no tenia oposició) va aixecar-se i fer la marca, que van transformar per deixar el 70 a 0. Poc abans del final, l’enésima jugada buscant la superioritat a la línia dels tres quarts va acabar amb una nova marca transformada per posar el 77 a 0. En la darrera els Teixons van aconseguir entrar a la línia de 22 de Sant Boi, però degut al cansament acumulat van perdre de la pilota, Sant Boi va muntar el contraatac, parat a pocs metres de la línia de marca garrotxina i rematat amb una jugada de davantera que va posar el definitiu 82 a 0, ja que no van transformar i amb l’errada es va acabar el partit.

Tot i el resultat, molt exagerat, els Teixons van fer un bon partit per ser 14 i amb els condicionants físics que portaven.

Tal com va remarcar l’entrenador Creus agrair als 14 jugadors que van anar a jugar al Baldiri Aleu, tot i saber que eren només 14, les ganes i el joc que van mostrar. Així agraïm a José, Eduardo, Ivan, Ramonet, Baldó, Carreres, Javi, Punxa, Ras, Pep, Pirru, Joan Albert, Curba i Fales el seu esforç i determinació.

Pit i collons!!!