divendres, 25 de novembre del 2011

CiU, les retallades i TVC


Avui s’ha conegut de forma clara el que ja fa temps que s’intuïa, el pagament del govern de CiU al Grup Godó i al seu suport durant les darreres conteses electorals, amb la retallada a la Corporació Catalana de Mitjan Audiovisulas (CCMA), que suposarà la desaparició de 2 canals de la TDT.
Els pagaments de CiU ja han passat per educació i sanitat, eren retallades que es podien esperar, CiU és un partit de dretes, que aposta per l’ensenyament i la sanitat privada (i no és discutible, repasseu el currículum del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ex-director general de la Unió Catalana d’Hospitals, la patronal del sector). Ara, però han arribat a un dels pals de paller d’un país, els mitjans de comunicació públics.
Els mitjans públics, són com la llengua, una manera d’entendre el món, i si no fixeu-vos en la diferència entre mitjans públics del nostre país i d’Espanya, o ja no en parlem, de televisions autonòmiques. A Catalunya, des de fa cert temps (uns 8 anys per ser exactes, des que CiU va marxar del govern) em apostat per un model tipus BBC, una de les corporacions, l’anglesa, més reputada del món. Ara, tirem enrere. I tot per 40 milions d’euros.
Semblen molts diners, però amb 7 milions de catalans no arriba a 6€ per cap. I el cost total de la corporació oscil·la els 40€. No us sembla un preu simbòlic per tenir el què tenim?
Rebrem tots, però rebrà primer la llengua, el català, i darrera, si com sembla tancaran Esport 3, esports minoritaris, amb molts practicants a Catalunya, com el meu, el rugbi o l’hoquei, el waterpolo, el basquet i tants altres, que era la única finestra oberta al món que tenien.
I tot, enfocat a millorar les arques del Grup Godó, que pel què sembla deixa contents a CiU, pel seu tractament i no la CCMA que, sembla que no els passa prou el raspall.
Entre això, la tria del PP per davant d’ERC (per exemple en els pressupostos) i la renúncia immediata al concert econòmic, tinc ganes de sentir amics i coneguts, que durant 3 anys han estat retraient-me que ERC fes president en Montilla, què diran ara, sense necessitat renuncien al país, a la llengua i al futur dels nostres fills.
Per cert, comença a ser CyU?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Et diria que d'acord. Pro hi ha un tema que em fa si mes no reflexionar.
Recordo que vaig pensar quan, en temps de tripartit, van treure la "crosta nacionalista" de Catalunya Radio (fent fora en Bassas i fitxant en Fuentes...). En aquell moment ho vaig trobar una agressio.
Pero ara, amb perspectiva, crec que estem fins i tot millor. Rac1 no trobo que faci menys per la cultura, llengua, i realitat catalana.Per que ara hauria de ser diferent?