diumenge, 13 de novembre del 2011

Vic 15 – Garrotxa 20

Derbi del túnel de Bracons que ha caigut de la banda dels Garrotxins en un partit ajustat, dur, físic i bastant brut.

El partit es posava de cara de seguida pels Teixons, quan als pocs minuts de començar en Port transformava un cop de càstig centrat a uns 35 metres dels pals, que posava el 0 a 3 al marcador.

El partit entre dos equips igualats físicament i tàcticament es movia sense dominador clar i sense massa ocasions d‘apropar-se a la 22 rival per cap dels dos conjunts. No obstant, una bona jugada de la línia de tres quarts dels Crancs, on un dels centres va trencar la defensa garrotxina i ajudat pel 15 i un ala van assolir la marca. El xutador vigatà va fallar la transformació per deixar el 5 a 3 al marcador.

Els homes del Garrotxa van treure el millor que porten dins i van posar pressió a la marca del Vic. En una jugada molt ben treballada i sortint pel costat tancat, l’Òscar va aconseguir posar el 5 a 8, en Port no va aconseguir la transformació.

Poc després continuant la pressió garrotxina, la poderosa davantera dels Teixons posava setge a la marca vigatana i en el quart intent d’entrar en Carreres, ajudat per la resta de davantera va posar l¡oval dins la zona de marca just sota a pals, cosa que facilitava la transformació d’en Port per deixar el 5 a 15, que sense massa més sobresalts reflectia el marcador a la mitja part.

La segona part, amb un joc molt més brut i desagradable, sobretot per un mal arbitratge (que va perjudicar les dues bandes), que va deixar sense càstig ni avís una sèrie de placatges alts dels Teixons a la primera part, durant tot el partit va xiular de forma erràtica en els rucks (xiulant a vegades si i a vegades no que es posaven les mans) canviant de direcció alguns cops de càstig a l’últim moment i permetent el joc al límit del reglament, sobretot amb un placatge perillós a l’aire en una touche per part del Vic sobre el primer saltador que es va saldar només amb un cop de càstig.

Tot això va fer que els garrotxins no es trobessin còmodes i que el Vic dominés el partit, sense massa ocasions. Però avançada la segona part i després que els Teixons refusessin de forma impecable una jugada de davantera a la línia de 5 de marca, en una jugada defensiva desafortunada i que no van saber treure de la seva línia de marca, el Vic assolia la seva segona marca, que a més transformava per posar un ajustat 12 a 15.

El partit es complicava pels Teixons degut a les dues baixes a la línia d’en Port i en Pirru i amb el sin bin de l’Èrik, que deixava amb 14 als garrotxins durant 10 minuts. Els Crancs van aprofitar l’ocasió, per, de forma intel·ligent, buscar un cop de càstig molt centrat davant de pals a la línia de 22, per transformar-lo i posar l’empat al marcador. Però només sortir del mig del camp, la bona pressió de la defensa del Garrotxa va treure fora del camp el receptor vigatà, per forçar la touche, recuperar la pilota i apropar-se a la línia de la 22. en la jugada següent, després d’una melé entre en Pallàs i l’Èrik, que ja tornava a ser al camp van apropar l’atac garrotxí a la zona de marca dels Crancs i el mateix Pallàs posava l’oval just sobre la línia de marca per posar de nou els Teixons per davant per 15 a 20 ja que l’Òscar no va poder transformar.

Aquesta marca va deixar molt tocats els jugadors del Vic que van augmentar el joc brut i que va fer que els expulsessin amb vermella directe el mig de melé per un cop de puny en joc davant de l’àrbitre. En aquesta fas, que va fer allargar molt el partit, els Teixons van saber ser més intel·ligents i no entrar en aquestes picabaralles i poc després, davant la impotència del Vic, el seu obertura era expulsat per discutir l’àrbitre deixant el Vic amb 13 homes quan faltava poc per acabar. Els Teixons van aprofitar els cops de càstig successius per sortir de la proximitat de la seva 22 buscant i guanyant les touches i per posar-se prop de la 22 rival, on un cop de càstig amb el temps complert en Pallàs va intentar transformar per deixar sense bonus defensiu al Vic, però es va quedar curt, l’esforç del partit passava factura.

Pròxim partit davant del Parets a casa dissabte vinent.