divendres, 4 de desembre del 2009

Les consultes el 13-D, un pas més cap a la independència


El proper diumenge dia 13 de desembre, es realitzarà la primera tanda de consultes per a la independència de Catalunya. Crec, de veritat, que es pot considerar el primer pas cap a la independència del nostre país per un parell de motius, siguin quin siguin els resultats.

Aquestes consultes, previsiblement tindran uns resultats molt i molt favorables al si, i només caldrà veure quin grau de participació tenen. Val a dir que, el cens dels pobles i ciutats que faran aquestes consultes sumen un cens d’uns 700.000 habitants, per tant una massa de ciutadans prou significativa, si bé és cert que es tracta de llocs més aviat de perfil catalanista, ens donarà una perspectiva important de què poc passar si acabem arribant a una consulta de majors dimensions.

Un altre dels motius per pensar que és el primer pas, és que haurà servit per posar el tema de la independència en un primer pla informatiu, sobretot a Espanya, fins i tot més que a Catalunya on mitjans de difusió importants (com diaris la Vanguardia, el Periodico o TV3) han silenciat aquestes consultes i ha servit per fer per primer cop un estudi preguntant directament el vot en un possible referèndum, i sorpresa, per molts (i jo m’hi incloc), la majoria diu que si.

Aquesta petita marea, que va començar en un referèndum a Arenys de Munt, amenaça a l’estat espanyol en convertir-se en un tsunami independentista, i a nosaltres, els independentistes, ens amenaça (benvinguda amenaça) amb un assoliment del nostre objectiu, més ràpid del què podíem preveure. Ara serà moment de ser intel•ligents i saber jugar bé les cartes de la independència i poder assolir el nostre objectiu el més aviat millor.

A nivell més proper, seguiré amb molt interès, el resultat de la consulta a Ripoll, primer per proximitat geogràfica, proximitat sociològica i, també per la importància simbòlica que pot tenir, que la vila que s’anomena (mal ens pesi als santjoanins) bressol de Catalunya, voti si a la independència del nostre país.