dilluns, 28 de setembre del 2009

La consulta per la independència a Sant Joan

Divendres passat, al ple de Sant Joan, s'havia de votar, una moció per realitzar una consulta per la independència del nostre país. A priori, aquesta moció, entrada per ERC, no havia de prosperar, ja que el PSC-PSOE, té majoria absoluta i encara que es sumessin els vots d'ERC i CiU, l'aritmètica no donava. Però... sorpresa, el dia abans del ple apareix el nostre alcalde a la premsa dient que ells hi estaven d'acord i que s'havien de fer aquest tipus de consultes.

El nostre alcalde, devia rebre alguna trucada, o al arribar a casa, la seva flamant companya, per més senyes alcaldessa de Campdevànol, li va dir què n'havia de pensar, que deu ser el què el PSOE en pensa, de les consultes i que és, tal com va dir ella en un programa de TVR, que tenen el mateix valor que la elecció de l'hereu i la pubilla de la festa major... sobren comentaris.

Així, doncs, abans del ple, el senyor alcalde va fer votar per deixar sobre la taula un dels punts de l'ordre del dia, el de la moció amb el següent resultat de quedar sobre la taula (amb els vots a favor del PSOE i en contra d'ERC) i no es va poder ni votar. Ja veieu quin peu calça el nostre alcalde, aquí la moció ja no s'arriba ni a votar-la, la deixa incloure al ple (hi està obligat per que és una proposta d'un grup municipal) però no la deixa ni votar, flac favor a la democràcia del més gran demòcrata del món mundial. Però no es va acabar aquí la cosa, per que si el nostre alcalde va jugar un paper ben galdós, els regidors restants, els de CiU, van estar-hi al nivell, si bé des de la seva direcció nacional es diu que ajudaran a impulsar les mocions, i a Sant Joan estaven disposat (almenys dilluns abans del ple) a votar-hi a favor i el divendres, quan es vota per deixar la moció sobre la taula s'abstenen...

Per sort, veiem que al país les mocions apareixen per arreu i es podran fer una sèrie de consultes que esperem tinguin un resultat positiu. A més, a Sant Joan, que sàpiga ja hi han un parell d'entitats que intentaran dur a terme una d'aquestes consultes.

Hi ha qui diu que aquestes consultes per a la independència només serveixen per cabrejar als ecspanyols, que ja està bé, però jo crec que a més serveixen per fer-nos adonar que el camí està marcat i que el moviment definitiu cap a l'alliberament nacional del nostre poble és imparable.