dimecres, 16 de setembre del 2009

FESTA MAJOR 2009


Som dimecres i ja ha passat una festa major més, la del 2009.

Després de la baixada de moral que significa tornar a la normalitat fins l’any vinent, i l’arribada de la tardor, que sempre diem que arriba amb la fi de la festa de Sant Joan, aquest any reafirmat pel fred i el mal temps que ha fet durant la festa constatar un parell de coses.

En positiu que el fet de Sant Joan, pesa, i es nota per la nostra festa major. Aquests dies pots veure pels carrers, gent de Sant Joan escampada pel món, que torna per uns dies a casa, gent que només veus aquests dies. També et trobes els que venen de forma més habitual, tot i no viure-hi. Uns altres habituals de la festa major són els que passen l’estiu a Sant Joan, que o ve apuren els darrers dies de vacances o venen expressament per la festa. També, arriben a Sant Joan aquests dies personatges, que no saps ben bé com han arribat a participar en alguna ocasió en la festa major, i que formen part de la gent que ens visiten aquests dies. I per descomptat, els que hi vivim tot l’any.

En negatiu, almenys personalment (tot i que algú ja m’ho havia advertit), del poc seguiment, per no dir nul seguiment a la xiulada al personatge que ens va visitar el diumenge de festa major, per veure el Ball dels Pabordes, en Rangel, el delegat del govern de l’estat a Catalunya. Només vam ser capaços de ser 2 o 3 (entre els quals em compto) per xiular-lo. I això al mateix dia que a Arenys, donaven una de les alegries més grans, en molt temps (pot ser des de la mani de Barcelona per reclamar el nostre dreta decidir) als independentistes, duent a terme la consulta per la independència, amb una participació del 41% (més que les darreres eleccions europees, per exemple) i amb un resultat de més del 96% a favor de la independència.

Haurem de plantejar fer una consulta a Sant Joan, al marge de l’ajuntament, on el PSOE no permetrà ni ajudarà a fer-lo, amb les diferents entitats que es vulguin acollir a aquesta iniciativa. Pel què sé ja hi ha alguna entitat que ho ha plantejat, amb resultat afirmatiu en la seva junta directiva, ara només falta que ho facin extensiu a la resta d’entitats de la vila i que ens puguem afegir a les consultes que es faran arreu del Principat abans de finals d’any.