dilluns, 9 de juliol del 2012

La vergonya dels Skygames

Aquests dos darrers caps de setmana s'han celebrat a la Ribagorça els Skygames, el què diuen els Jocs Olímpics de la muntanya, amb una gran estafa orquestrada per part dels espanyols, amb la FEDME i la llei de l'esport de l'estat espanyol.
En aquests Skygames, la majoria dels podis han estat d'atletes catalans, ja que en som una gran potència, però només alguns han tingut medalla, ja que només ho han fet els atletes que competien amb Espanya.
Aquests dies hi han hagut moments surrealistes, amb Catalunya competint en format open (com un club i sense poder optar a les medalles), on us presento certs exemples:
- el primer va ser el cas de Jessed Hernàndez, guanyador in pectore de la cursa de la mitja marató, que després de guanyar en la carrera no va pujar al podi ja que competia amb Catalunya.
- el segon cas, un pèl diferent, va ser el de Núria Picas, guanyadora de la marató de muntanya, en aquest cas representant Espanya, però que va entrar a la meta amb l'estelada i va ser forçada a no pujar al podi amb la senyera sota certes amenaces.
- el darrer cas, són les declaracions del president de la FEEC, Jordi Merino, amb les pressions de la federació espanyola.
Veure el què està fent la FEDME amb la FEEC, és de presó, s'han traslladat a Barcelona per intentar menjar-se la força de l'excursionisme català i integrar-lo a la seva federació.
Per sort, l'excursionisme català sempre ha estat molt compromès amb el país i la reacció dels nostres atletes, 100% compromesos, i les xiulades a l'himne espanyol als Skygames en són un prova.
Aquestes actuacions el què fan és reforçar encara més les ganes d'esdevenir independents.

VISCA CATALUNYA LLIURE!