dimecres, 24 de febrer del 2010

Viatge a Canàries


Aquesta setmana sóc a Tenerife, a més, passant per Madrid dimarts. El més xocant és el contrast de temperatures. Si ve dimarts ala matinada (quan vaig marxar) o dilluns, no feia massa fred a Sant Joan, ahir a Madrid, on vaig haver de passar molta estona a fora al carrer, plovent i amb fred, em va donar sensació de rigurós hivern (tot i que no nevava com últimament fa a Madrid), sensació reforçada al veure la "sierra madrileña" nevada des de la capital estant. Al vespre, vol a Tenerife nord, cotxe fins l'hotel i al llit, que des de les 4:45h del matí fins a les 23:00h insulars (0:00h a Sant Joan) ja era hora. Avui, a primera hora surto per treballar amb camisa i jaqueta. De seguida però, ja veig que no vaig bé, gent amb màniga curta (a les 9:00h), amb camisa, molt estiuencs, vaja. He anat tot el dia amb mànigues de camisa i arramangades, a mig dia a 24ºC (quina enveja eh?) i només ara a la tarda ha entrat boira a la zona de La Laguna degut a la humitat. Per cert, el Teide, aquest matí amb neu i fins bastant avall.

Pel què fa a la feina, bon inici, la primera visita, amb comanda important. A partir d'aquí, he tornat a to carde peus a terra. Aquí,que no han sigut mai industrials i han viscut de la construcció (tots sabeu com està el tema) i del turisme (si no ho sabeu, està molt tocat, en part per culpa seva, ja que tenen una infraestructura hotelera molt caduca, amb preus a les zones més turístiques elevats i al nord de l'illa sense excessiu bon temps i al sud passat de voltes amb urbanitzacions a tocar del mar i massificades), els ha dut a una situció bastant límit, estan a punt d'arribar a un 30% d'atur.

Per sort el tarannà canari, molt similar al sudamericà, molt tranquil fa que les visites siguin agradables i la forma de treballar és molt portable, vaja que tot i ser feina és una feina molt més relaxada que habitualment.

De totes maneres, tinc ganes de tornar a casa i veure els meus nens.

1 comentari:

Carles Martínez ha dit...

Acabo d'arribar de sopar, he caminat uns 10 minuts en màniga curta i passant calor!!!