diumenge, 14 de febrer del 2010

Vancouver 2010


La nit de divendres a dissabte van començar els jocs olímpics d'hivern del 2010 a Vancouver (Canadà). Aquests jocs han començat malament degut a la mort de l'atleta georgià Nodar Kumaritashvili, participant de la modalitat de Luge.

A part d'això, que entristeix a tots els que ens agraden els esports, a portat ja el primer dia de competició.

Aquest primer dia, he pogut veure dues competicions. Una, un esport que m'agrada seguir i on conec algun dels participants, el salt de trampolí. Ahir va començar el trampolí curt, amb un clar guanyador, el suís Simon Ammann, àlies Harry Potter. Aquest suís, ja és triple campió olímpic i aspira a guanyar també el trampolí llarg. Ammann, en els jocs olímpics del 2002 a Salt Lake City, va guanyar ja els dos trampolins i en l'anterior cita olímpica a Torí, on no va arribar en bona forma, no va poder fer cap medalla. Aquest any, no obstant, ha demostrat que arriba disposat a guanyar-ho tot i en aquest primer concurs, ha fet el millor salt tant a la primera ronda com a la segona (ja ho havi fet a més en les proves clasificatòries)

L'altre prova que he vist, és els 5000 metres de patinatge, és un esport que no segueixo (i on no conec a ningú), que no trobo massa atractiu (per a mi, ho és molt més el patinatge en pista curta o speed track). Aquesta prova l'ha guanyat l'holandès Sven Kramer.

Haurem de seguir aquests 15 dies d'esports d'hivern.