dimarts, 17 de juny del 2008

El congrés d'ERC

Dissabte passat, vaig assistir al congrés d'ERC a Barcelona.

Primer cal dir, que o ens ho fem mirar i fem més àgils els congressos o cada cop serem menys: no es pot estar de les 9 del matí fins les 23h, només parant una horeta i mitja per dinar i una altre per sopar. Això no ho aguanta ni el més abocat al partit.

A nivell de com va anar, fins a mitja tarda crec que bé, quan en Carretero va fer la seva defensa de la ponència alternativa i la va retirar va demostrar que és un paio intel·ligent, en lloc de perdre-la, la retira i demostra que no vol ser una gran oposició. Però, quan surt l'Uriel, es comença a espatllar, vaig trrobar de molt mal gust retreure a Reagrupament.cat que li diguessin submarí, no calia. A l'Uriel algú li haria de dir que va ser el gran derrotat de les votacions i que no vagi tant sobrat.

Al final, després del resultat final de l'executiva, només dues coses: queda clar que la línia a seguir per ERC està clara, si no recordo malament només 38 persones van votar en contra de la ponència, però, que tot i que totes les candidatures van dir que volien sumar, ens separen els noms (i això no agrada ni a militants ni a votants).

Respecte als noms, i la falta de consens entre candidatures per l'executiva, Reagrupament.cat, va ser coherent amb el què havia dit (tot i que m'hauria agradat que es mullessin), el grup de l'Uriel, per mi va ser una decepció (no han pait els resultats i crec que no han estat a l'altura del partit). En la falta d'entesa entre Gent d'Esquerra i ERC Futur, Puigcercós - Ridao amb Benach - Niubò, si realment el problema va ser en Xavier Vendrell dues reflexions: si Puigcercós, com es diu, va imposar-lo crec que es va equivocar, més valia sacrificar en Vendrell (tot i que cal reconèixer-li la seva feina al partit, encar que no et caigui bé, és innegable la seva feina, era bastant obvi que era algú cremat o cremadíssim) que no assolir cap acord, si per contra en Benach volia més control del partit (també es va dir al congrés) se li ha de retreure.

Caldrá veure com evolucionen els aconteixements, per intentar millorar la situació actual. Esperem que com més aviat millor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Carles, escriu una mica que fa més d'un més que no publiques res!
Pere V.T.