dimarts, 10 de juny del 2008

Els resultats d'ERC

Dissabte es van fer les eleccions a ERC. Els resultats, més que de sobres coneguts, han donat una victòria a Gent d'Esquerra, guanyant amb un nombre similar de vots per part d'en Joan Puigcercós i en Joan Ridao.

A mi els resultats han estat bé, només un parell de "taques", no m'ha agradat que la distància entre en Joan Carretero i l'Ernest Benach hagi estat tant curta i, encara menys m'ha agradat que en Niubò hagi quedat per davant de la Rut Carandell, ja sabeu que en Niubò no és sant de la meva devoció.

Ara, ens queda, a nivell de partit, saber ser intel·ligents i crear una bona direcció que faci créixer Esquerra. Jo apostaria per una direcció que inclogués a tots els sectors, però, tal com han dit gairebé totes les candidatures sense quotes. Crec, i espero que els guanyadors siguin capaços, només de incorporar gent de les altres candidatures sinó que cal incorporar punts de totes les candidatures i anar tots a una. Una de les coses que crec imprescindible incorporar per part dels "Joans", i que crec que ja tenen assumida, és ser més exigents amb el pacte signat per la Generalitat, sempre ens exigeixen a nosaltres i ja és hora que nosaltres exigim als socialistes que compleixin el què signen, i si cal, revisem el pacte (a l'alça, nacionalment) o fotem el camp (mal ens pesi).

Per cert, tots i totes els militants d'ERC hem donat una lliçó de democràcia a la resta dels partits catalans, per la forma i per la implicació de la militància a l'hora de votar.

Per tant, felicitats a tots, als guanyadors (Puigcercós i Ridao), als que han fet bon resultat (Reagrupament.cat) i a tots i totes dels esquerranosos republicans de Catalunya (i Països Catalans).

Salut, república i independència!