dijous, 12 de setembre del 2013

La VIA CATALANA

VIA CATALANA.

Si, en majúscules, com majúscul va ser l’èxit d’ahir, encara que hi hagi, els mateixos que ens neguen els drets coma poble, qui digui que érem pocs, que estàvem subvencionats i/o adoctrinats.
Ahir, personalment vaig arribar a casa menys eufòric que l’any passat. Ho explico pel fet que l’any passat veies de seguida la magnitud de la manifestació i t’havies passat l’estona cridant, saltant, cantant... mentre que ahir, tot i cridar, saltar i viure una festa, no va ser tant intens, i a més, no érem conscients de la magnitud del què com a poble vivíem.
Un cop a casa però, veient imatges de TV3 (mireu el vídeo amb música de Txarango), mirant el Twitter i començant a repassar el què deien els mitjans internacionals (i també els espanyols), vaig començar a ser conscient del què, entre tots, havíem fet.
Si ja al tram parlant amb altra gent, la sensació era de què això ja no es para, ahir, després de sopar, i ara, una mica més en fred, crec que anirà més de pressa del què ens pensem. Hem tingut sort, de coincidir en el temps amb Escòcia i la postura anglesa, molt diferent de l’espanyola.
Puc arribar a entendre que no ens vulguin deixar votar, tot i que el seu argument de la majoria silenciosa em fa dir que, si volen que no ho sigui, li donin veu. Entenc que ens rebaixin les xifres (dividint per quatre, ningú que vegi les imatges aèries no s’ho pot creure). Però no poden esgrimir només els arguments de sempre, l’oficial, el de què la Constitució no ho permet (amb aquest argument, el de les lleis, ni les dones votarien, els negres seguirien sent esclaus, els gais perseguits...) o els més ridículs com “que pone en tu DNI” o que els que volem la independència estem instruïts a l’escola (els avis que tenia ahir al costat eren “instruïts” per en Franco) o que ens subvencionen per queixar-nos (jo ahir em vaig pagar la samarreta, dinar, autocar...).
I sobte encara més quan veus què diu la premsa dels altres països com Alemanya, França, Estats Units... on tothom s’adona que Espanya té un problema amb Catalunya i que hauran de solucionar- ho mentre que els espanyols, negant l’evidència, diuen que no tenen cap problema i que som 4 caps calents.
En fi, que anem pel bon camí.


VISCA LA TERRA LLIURE!