dimecres, 21 d’abril del 2010

Visita al Molló Parc


Diumenge vam anar de visita a un nou atractiu turístic de la comarca, en concret a Molló, el parc d’animals “salvatges” Molló Parc.

Hi vam anar tota la família i amb Carles i l’Helena i els nens. Al parc s’hi poden veure, a més d’una sèrie d’animals domèstics com conills, xais, cabres, burros i ponis, animals “salvatges” (ho escric entre cometes per què de salvatges en tenen poc) com óssos, daines, cérvols, cabres salvatges, isards...

El tema està, que com que és a l’inici, tenen pocs animals (només un isard, quan la comarca té una sobre - població d’isards lliures que obliga a fer batudes extraordinàries), poca ombra (a l’estiu els animals estaran fatal, ja que ara, amb un dia de sol però amb fred ja patien calor), la botiga no té, per exemple, postals i tot són peluixos.

Necessiten millorar pel què fa als acabats del parc, a la senyalització, als serveis i al marketing (sobretot tema records).

Ah! Ja ho oblidava, l’accés és complicat, sobretot amb furgoneta com la nostra ja que obliga a fer maniobra en pendent.

El dinar el vam fer a Can Calitxó, perfecte, un dinar en un menjador ample, amb més nens (semblava que hi estaven molt acostumats a tenir nens corrent pel menjador), i l’única pega per mi és el preu, un menú de 28€, que tenia entre altres plats sèpia amb pilotilles o una amanida amb una coca (mini coca) de verdures.

Però tal com va dir en Carles, un bon dia, una visita on busques que t'omplin el dia (i ho fan) i un bon dinar amb bona companyia.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

HOLA, BUSCANT INFORMACIO DE MOLLO PARC E VIST EL TEU BLOC QUE EN PARLES, APART DE QUE NO TENIEN POSTALS I POCS ANIMALS , EL RECORREGUT I EL PAISATGE ESTABAN BE? EXPLIQUEM UNA MICA ,TINC INTENCIO D`ANARI I VULL SABER COMENTARIS

GRACIES
MERCÈ
no ting bloc

Carles Martínez ha dit...

En quan el recorregut, nosaltres anàvem amb un nen de 4 anys, un altre de 3, un de 2 i dos cotxets, i per ells no va ser pesat, es fa bé. La pega és que comença picant avall i acaba en pujada.
El lloc és agradable, al marge del riu, amb algun racó de riu prou maco i a més a mig camí hi ha un bar on fer parada i fonda al costat del riu.
Només, a efectes pràctics tenir en compte una cosa, si fa bon temps porteu gorres o similars, durant gran part del recorregut no hi ha ombra (molts arbres són petits) i nosaltres que vam ser-hi de les poques setmanes que va fer bon temps, feia força (per no dir molta) calor.

Molló Parc ha dit...

Benvolgut Carles,
Primerament vull agrair-te que expliquis al teu bloc l’estada a Molló Parc i el dinar a Can Calixó, tota promoció és bona i necessària pel turisme de la nostra terra. Prenc nota dels teus comentaris, i em quedo amb que vàreu passar un bon dia en família.

En referència a alguns aspectes concrets que descrius, voldria comentar-te que ara ja fa més d’una any que vas venir i tot està canviant notablement al parc i sens dubte, per a millor.

Als pocs mesos de obrir, efectivament els arbres eren petits i els animals que teníem eren pocs, i potser l’aparcament no era prou ampli, però avui el paisatge s’ha transformat i de quina manera. Tant la senyalització com les passejades proposades són millors, més detallades i diverses, la botiga té més records per emportar-se a casa, els racons de picnic i de descans i altres indrets han guanyat amb bellesa i comoditat, una any i mig després d’obrir, ja hem tingut mes de 20.000 visitants d’arreu i molts d’ells repetidors.

En referència als animals, evidentment que no són salvatges, aquests han de ser al seu medi natural i no es poden tenir al parc. El que mirem es de disposar d’animals prou representatius de la fauna autòctona per a poder-los tenir a prop dels visitants i que el nens els puguin observar de la forma més natural possible i gaudir-ne de forma pedagògica. A pocs llocs com el nostre parc podem passejar entre cabirols o jugar amb ovelles i conills o gairebé tocar una volada de l’òliba. És difícil trobar fora del parc i en un entorn completament natural com el nostre un emplaçament on observar muflons, óssos, isards i marmotes, per exemple.

Ara, amb la inauguració de la segona temporada ja hem incorporat noves espècies. Es tracta del porc senglar, el linx, la guineu, el mussol banyut, l’àliga marcenca, els voltors, l’aufrany i el milà reial. Vuit espècies molt esperades, que faran créixer la llarga llista d’animals que hi ha i molt aviat també incorporarem el llop ibèric. En aquests moments ja tenim acabades i preparades les instal•lacions on hi han de viure i estem pendents de la cessió.

Disculpa la resposta tant extensa al teu comentari, per mi ha estat un plaer poder-te-la fer, desitjo que no t’hagi molestat. Solament transmetre’t a tu i als lectors del teu blog que personalment, el parc és un projecte que m’omple d’il•lusió, és un esforç molt gran, però que tant jo com tot l’equip de cuidadors, veterinaris i de la gent que hi treballa cada dia ens hem pres el projecte amb l’únic propòsit de que els visitants hi tingueu una experiència memorable i estem segurs que millorant dia a dia i tenint els animals en unes condicions impecables de cura i hàbitat serà així.

No voldria acomiadar-me sense convidar-te a que tornis de nou i que en puguis gaudir en família, estaré encantat de mirar de saludar-te personalment. Igualment pots seguir les nostres novetats tant a la web www.molloparc.com com al facebook http://www.facebook.com/MolloParcPirineus.

Cordialment, Antoni Solé

Carles Martínez ha dit...

Antoni,
Com tu dius nosaltres hi vam ser a principis de la vostra interessant "aventura" amb algú que coneixia de primera mà la vostra experiència (en Carles Bassaganya i l'Helena Solà, que si mires una mica més el blog veuràs que som bons amics).
Entenc que amb l'any llarg que ha passat s'hagi millorat molt, és més ho sé, entre altres per què el meu fill gran va venir farà uns 2 o 3 mesos amb l'escola de Sant Joan de les Abadesses.
No recordo massa el post, però si que recordo que va ser un matí agradable de família, que els nens i nosaltres ens ho vam passar bé i ens va agradar la visita.
És una visita que de fet recomano (veuràs que tampoc hi ha massa més recomanacions de visites) però a efectes pràctics comentava el tema de l'ombra (lògic pensant que era als inicis de la vostra obertura).
Referent als animals: ho comentava pensant més en gent acostumada a la muntanya (jo hi estic, faig senderisme) que està acostumada a veure algun dels animals que teniu en viu a la natura, i per què em feia il·lusió (per no haver-les vist mai) veure marmotes.
També comentava el tema de les postals per què tenim costum d'enviar-les a amics que tenim fora de Catalunya, amb nens, que ens retornen moltes vegades les visites i acabem visitant llocs on ja hem estat (de fet tenim uns amics eslovens que probablement l'any vinent ens visitin i és una visita a fer) i també, tal com ha estat el cas, que si algú de vosaltres ho llegia donar-vos una idea.
Prenc nota i a veure si un diumenge al matí podem repetir la visita.
I estic encanta del vostre comentari. I des d'ara ja teniu un "M'agrada" més al Facebook.
Agraït pel vostre comentari.
PS: heu de saber que aquesta entrada és la més visitada (i de llarg) del meu bloc)

Carles Martínez ha dit...

Visiteu l'entrada de la nova tornada al Molló Parc a http://carlesigemma.blogspot.com/2011/10/tornem-al-mollo-parc.html

Anònim ha dit...

els animals tenen calor? Pero si tots aquests animals estan en el seu habitat jajajaja, si aquests tenen calor visquent a 1000 metres imaginat els de la resta de catalunya , els del zoo per exemple on tenen especies que son de l africa, o els pinguins jajajajaja, crec que es un dels pocs parcs de catalunya on hi ha els animals que tiquen, o sigui animals que estan en el seu habitat y el seu clima, y la majoria dells en semillibertat ...el teu comentari no te res a veure amb la realitat del parc.