divendres, 2 d’abril del 2010

USAP – Stade Francais

Dissabte passat vaig anar a Perpinyà a veure un partit de l’USAP, contra Stade Francais de Paris. Per resumir ràpid, el millor partit que mai he vist de l’USAP en directe, amb un resultat final de 44 a 23, que va servir per sumar 5 punts (4 de la victòria més un pel bonus ofensiu), assolint fins a 7 assajos, per 3 en contra, per tant 10 assajos en el partit, que ens va servir per posar-nos líders del TOP 14, més que impressionant.

Al partit hi vaig anar amb en Joan Coromina, que no havia estat mai en un partit de l’USAP i que va quedar al•lucinat, primer pel partit, però també per l’ambient, el de les grans ocasions. Jugar contra Paris sempre és garantia de bona entrada i d’espectacle a les grades. El partit era a les 14:30h, vam arribar a Perpinyà una horeta abans, vam dinar de pizza agafada a un forn del costat del camp i vam entrar per veure l’ambient. No vam poder entrar a la botiga ja que estava plena i la gent feia cua, vam fer una cervesa i vam esperar a veure sortir els jugadors per entrenar abans de pendre possessió a la zona del gol nord del pesatge (general a peu), vam quedar-nos a la línia dels 5 metres de la marca on atacaria l’USAP. El partit va començar amb una tramuntana espectacular (en contra de l’USAP) cosa que va obligar a l’USAP a jugar sempre a la mà i va ajudar a Paris a avançar-se amb un drop i un cop de càstig per 0 a 6. Al minut 18 encara no havíem estrenat el marcador i tot i jugar bé la cosa estava peluda, fins que vam començar a fer assajos, a la primera part 4, amb la sort que 3 van ser davant nostre, i podien haver estat més ja que va haver-hi una jugada dubtosa que no va acabar essent assaig. No va estar malament, a la mitja part ja teníem el bonus ofensiu i 22 a 9.

A la mitja part vam canviar de gol i va afluixar la tramuntana. Només començar vam fer la cinquena marca i tot i que Paris es va espavilar i va jugar més bé quan l’USAP va voler va fer 2 marques més. Totes 3 marques de la segona part van ser davant nostre.

Al final 44 a 23, la gent cantant “on són els de Paris” i el camp espectacular, amb onades, càntics...

Ara a punt per tornar-hi, la propera a l’última jornada de lliga, amb Albi, on probablement ens jugarem la posició per a les semifinals, ja que tot està molt ajustat entre els 5 primers i dependrà dels nostre propers partits a fora contra Castres (líders amb nosaltres) i el Toulon d’en Wilkinson (quart i jugant per estar a semifinals).

Si voleu veure el resum, mireu l'enllaç de USAP TV.