dimecres, 24 de setembre del 2008

Els actes de l'onze de setembre a Sant Joan

Encara que una mica tard, m'agradaria destacar els actes de l'onze de setembre a Sant Joan.

Primer es va presentar la nova secció local de les JERC a Sant Joan, al local amb bastant afluència de gent i amb un discurs molt bo i amb molt bona intervenció per part de la Laia Capdevila, nova portaveu de les JERC a Sant Joan.

Des d'ERC vam fer un nou acte a la mitjanit del dia 11, que consistia en una arxa amb torxes des de la plaça dels mexicans (plaça Abadessa Emma, en realitat) fins al passeig, on cremaven uns tions que marcaven la trinxera existent al passeig durant la Guerra Civil.

A aquest acte van assistir unes 200 persones... si, 200. Va ser tot un èxit de convocatòria i en l'acte en si, que va ser molt espectacular, els llums del passeig apagats i els tions cremant, quan arribaves amb la marxa era espectacular.

Al final vam llegir el manifest d'Òmnium Cultural, que el va llegir en Carles Bassaganya i a qui vull agrair que en el seu discurs previ a la lectura, cités als socialistes de Sant Joan com a PSC - PSOE.

L'endemà, hi va haver l'ofrena floral a la corona del Comte Guifré del monestir. Allà erem més de 250 persones i 18 entitats (entre elles ERC i les JERC de Sant Joan) que van fer la ofrena floral. Aquest acte m'omple d'orgull, malgrat el discurset del nostre alcalde (pixant fora de test i recordant els 100 anys de l'estelada que no van voler penjar a l'ajuntament), ja que es va iniciar en la nostra primera festa com a equip de govern, l'any 1999 i a iniciativa d'ERC amb el desaparegut mossèn Ton Martí com a còmplice. Aquest primer any, no èrem ni 50 persones. A més la idea d'obrir la ofrena floral a la resta d'entitats de la vila, també va ser idea nostra.

En fi, un bon 11 de setembre que jo espero no haver de celebrar molts més anys, ja que voldria dir que celebraríem el nostre dia de la independència, que podria ser... és igual mentre arribi.

Salut i independència!