dimecres, 8 d’octubre del 2008

La famosa crisi vista pels que la patim i la veiem patir

En aquest escrit, m'agradaria parlar de la famosa crisi, i que pel que visqui a un altre planeta, que sàpiga tenim al nostre país i al veí.

Jo, com la majoria sabeu, em dedico a la venda de màquines de soldar i porto les vendes de l'estat espanyol. Doncs bé. Porto, amb aquesta tres setmanes de viatges per l'estat espanyol i us puc assegurar que existeix i de veritat. En aquestes tres setmanes, he estat a zones, que fins ara creia inmunes, com Gipuzkoa i Navarra i a zones molt fotudes (Múrcia) i altres que em semblava que anaven prou bé com ara, que sóc a les Illes Balears o La Rioja.

Us explico, al nord, a Euskadi, la crisi els ha arribat a l'estiu, tot i que es tracta d'una zona eminenment industrial, ja noten, com gairebé tothom, els efectes de la parada, diria que total de la marxa de l'economia mundial. A zones com Múrcia, que tots podem imaginar que les passen "putes", ja que es dedicaven a únicament construcció (camps de golf i urbanitzacions annexes, amb les necessitats d'aigua que no tenen incloses) estan molt fotuts, però com que ja fa gairebé un any que estan així no són, segurament tant tremendistes (ja han fotut a fora el personal sobrer i han rebaixat una mica els estocs de material). I a zones com ara on sóc avui, les Balears, aquí han tingut un bon estiu però a la tornada han parat de cop i ara estan més que acollonits.

Més a prop, al Ripollès, us puc assegurar que també la notem, sense anar més lluny, nosaltres a l'empresa som algun menys des de principis de mes i si no varia molt la cosa a finals d'any encara serem menys.

Però, una bona noticia, en ZP diu que no ensquedarem sense estalvis... per sort no ho ha promès, que si no hauriem de tremolar de veritat.