diumenge, 14 de setembre del 2008

L'estelada i el PSC - PSOE de Sant Joan


Llastimós el paper jugat pel PSC - PSOE, cada cop més PSOE, de Sant Joan en relació al centenari de l'estelada.

Si fem un resum cronològic dels fets, tot comença quan ERC de Sant Joan fa la petició el dia 20 d'agost per què durant el dia 11 de setmbre, només onegi l'estelada al balcó de l'ajuntament. Com que només es fan plens cada dos mesos, no passarà per ple ja que el següent es farà a finals de setembre (massa tard per contestar) i esperem que ens contestin abans de l'onze.

Les apostes majoritàries eren per una no resposta abans de l'onze i treure's les puces de sobre, i minoritariament que ens contestarien que no per no molestar al partit.

Però...sorpresa!!!!

Sobre la botzina (el 10 a la tarda) ens fan saber què diu la llei de banderes no - oficials en edificis pùblics. Una bona manera de no dir res.

No obstant això ens obre una sèrie d'interrogants, i un d'urgent, ja que la setmana vinent és la festa del Grito mexicà. Segons la resposta que ens van donar i la seva por a fer res il·legal penjant l'estelada al balcó de l'ajuntament, què passarà amb la bandera mexicana que cada any es penjava al balcó per la festa del Grito? Aquest any no es penjarà?

Jo els animaria a penjar-la, que encara que no sigui una bandera oficial, que no tinguin por, que igual que ab l'estelada no acabaran a la presó, o si? Em sembla que amb la bandera mexicana, no arribarà cap requeriment judicial instant a pnjar la bandera espanyola als balcó de l'ajuntament.

Una altra pregunta pels porucs dels PSC - PSOE: què faran amb la foto del rei del país veí que a Sant Joan cria pols a l'arxiu? La tornaran a penjar a la sala de plens? Per que ho saben que segons la llei hi ha de ser?

Seguint amb el relat dels fets, nosaltres, que ja ens temiem la resposta, després de l'acte FENT MEMÒRIA (que va estar molt bé i que ja comentaré en algun altre moment), vam penjar una estelada a la font de la plaça Clavé.

Bé doncs aquesta estelada va durar dos dies, el dissabte al matí, dia 13 de setembre, el nostre magnífic i espanyolíssim equip de govern, va fer retirar-la, suposem que per no ferir sensibilitats dels seus votants espanyolets.

Això, és una mostra més de l'espanyolisme que tenim instal·lat a l'ajuntament i per desgràcia també al poble.