dissabte, 28 de gener del 2012

Geocaching, nova afició familiar

Ara ja fa 3 setmanes, vam començar, després de veure que en Guiu motivat era capaç de caminar (ho vam descobrir en l'ascens al castell de Montsegur) vam decidir comprar un GPS i dedicaar-nos a fer Geocaching.

Pels que no sabeu de què va, visiteu la pàgina, però en resum es tracta de trobar "tresors" amb l'ajuda d'un GPS. La gent registrada, comparteix llocs que destaquen per la bellesa dels paisatges, del lloc, es fan rutes... deixant les coordenades del lloc, una petita explicació del què veurem i s'amaga prop del lloc un taper (o rodet de fotos o similar) amb una llibreta per registrar les visites i una sèrie d'objectes a mode de tresor. Tu, quan en trobes un, fas un intercanvi d'objectes,

En aquests objectes hi han, a més objectes "viatgers", que es registren amb un codi i la gent els mou pel món. En aquests dies, ja hem fet 13 descobertes, moltes pels volts de Sant Joan, on ja hi ha un grup de gent que ho fem de forma regular, on hi ha bastant "tresors", que de fet es diuen catxés, i val la pena visitar-ne alguns.

Avui hem estat a Vidabona, un lloc de molt bon record, pel què em va agradar quan hi havia estat, però que sense ajuda era incapaç de saber com arribar-hi. Hem estat també a Maús, voltant per Sant Joan, a les esglésies d'Ogassa i tenim pendent Malatosca, Perella... i molt més.

Una activitat 100% recomanable per la canalla.