diumenge, 21 d’agost del 2011

Vacances a Aguatón

Portem una setmana de vacances a Aguatón, al poble que fa ja 10 anys visito per “culpa” de la Gemma. Aquesta setmana ve marcada per la calor, tot i arribar divendres amb molta calor fins a Mequinensa, vam arribar a Aguatón amb fresqueta i aigua.
A partir de diumenge passat va començar a fer molta calor i fins avui. Durant aquests dies hem tingut la setmana cultural amb moltes activitats, a més de buscar-me activitat extra fent caminades i sortint a córrer per la muntanya. Ens han servit, a més, per destrossar els horaris dels nens, amb una nit de música, una de monòlegs i una altra teatre han fet que anessin a dormir als volts de la mitjanit o passada.
Tot i això, ha estat productiva, hem visitat Tarazona (ciutat amb alguna visita destacable, com la plaça de toros octogonal i voltada de vivendes, la Catedral, on han invertit milers de milions de euros, per exemple) i la molt recomanable visita al Monestir de Veruela, monestir cistercenc, petit en comparació al la majestuositat de Poblet, però amb un claustre acollidor, amb un segon pis curiós i una església molt maca, en el procés del pas del romànic al gòtic.
Encara ens queda una setmana de vacances aquí, que haurem d’aprofitar per fer alguna sortida repetida, com Mora de Rubielos (on hi ha un outlet d’Adidas) o a un rierol prop de Utrillas, amagat i amb unes basses impressionants i fredes, per tornar a casa el proper diumenge i a la rutina el dilluns dia 29.