dijous, 25 de novembre del 2010

Què votar el 28-N?


S'acosta diumenge i les eleccions i tot i que aquests dies sóc de viatge i estic desconnetat aquests darrers dies de la campanya, m'agradaria fer certes reflexions sobre què votar, i sobretot, què no votar.

- Plataforma x Catalunya: cal argumentar alguna cosa? Invotable.
- PP: amb les campanyes anticatalanes i xenòfobes s'ho mereixen? Haurien de fer-s'ho mirar.
- Ciutadans: extrany que amb les desercions que han tingut segueixin comptant, i amb les seves teories de discriminació del castellà a Catalunya, haurien d'estar avergonyits de tanta mentida.
- PSC-PSOE: amb visió espanyola de Catalunya, de la mà d'en ZP i els "catalans" Corbacho i Chacón? Tenim un problema amb aquesta esquerra.
- ICV: coincideixo amb molts, el pitjor error d'Esquerra en aquests dos governs, fer-lo partíceps. Només pels més fervents seguidors.
- Reagrupament: una decepció, crec que el senyor Carretero tenia bona reputació que ha arruïnat (segons el meu parer) amb una manera de fer poc ajustada a les coses que predica (llistes obertes, estatus de partits polítics...).
- Solidaritat: crec que serà uns de les sorpreses tot i en Laporta, personatge complicat, amb clars i obscurs.
- CiU: els que guanyaran, fàcil. Espero que tinguin clar només una cosa, lluitar pel concert econòmic i que no hi renuncïin de seguida. Fan de mal fiar.
- ERC: l'opció menys dolenta, amb molt errors en els governs precedents, però amb un gran encert, insistir en el nou estatut, al final un fracàs però que ha posat en solfa la relació de Catalunya amb Espanya i que ara planteja el següent pas, el dret a decidir. Espero que siguem prou valents i coherents per ajudar a CiU en el concert econòmic. Per cert, bona campanya la de Gent Valenta. La meva opció.

La gran incògnita però per mi és la participació, per mi serà menor del 50%, un fracàs de la democràcia. Espero equivocar-me.

Bé, diumenge sabrem alguna cosa més.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mentre els polítics es dediquin més a mirar els altres, criticar i perdre el respecte, que buscar solucions reals per millorar el país, el seguiment continuarà sent baix.