dimarts, 3 d’agost del 2010

La pilota al teulat d'Esquerra


Aquests últims dies hem assistit a diferents crides per tal de poder tenir una candidatura unitària a les eleccions de la tardor. Des d'en Carretero (més o menys interessada) fins a altres veus (no tant interessades) com la Patrica Gabancho.

Sembla que tant Reagrupament com Solidaritat Catalana hi estan a favor, probablement per comptes electorals, ja que sembla que cap d'ells treurà representació, i sembla que altres grups podrien afegir-s'hi.

Qui de moment no ha mogut fitxa ha estat Esquerra, que no sembla molt per la labor. Tot i que les enquestes apunten a una forta baixada de vots, dins un clima, sembla que favorable a l'independentisme, no sembla que Esquerra vulgui entrar en el joc. Coincideixo amb l'Héctor López Bofill, en què Esquerra ha perdut gran part del crèdit independentista que tenia, i a mi em sembla que si no vol jugar a aquest joc, de fer, o si més no intentar, una candidatura conjunta amb tots els independentistes, acabarà de perdre el crèdit restant, ja qe només s'entendria el no intentar-ho com a no voler renunciar a quotes de poder (ja que sens cap dubte hauria de ser el partit referent de la posible coalició).

Jo sóc partidari de que es faci aquesta coalició, permetria ajuntar tot el vot de les opcions independentistes i a més sumaria vots de gent que votaria si hi hagués la opció, que d'una altra manera no anniria a votar. De fet ja ho vaig demanar després de la manifestació del 10 de juliol.

Penso, que de totes maneres, en la següent legislatura no arribarem encara enlloc. El gran moviment independentista ha començat tot just a caminar i tot i que els espanyols ens ho estan posant molt bé i apostaria per un moviment molt més madur i amb opcions de cara al 2014, en les següents eleccions. I les opcions hi seran, per què CiU haurà de fer el pas que el país necessita, que és apostar per la nostra independència, ja que no crec que els quedi cap més opció, i quan ho facin, llavors si que serem majoria.