dilluns, 5 d’agost del 2013

Vacances agrícoles

La recol·lectora poc abans de quedar bloquejada

Portem 4 dies a Aguatón, a la província de Teruel, i és per això que les entrades al bloc han frenat, aquí no tenim internet, bé, si però només a un local social i no és massa còmode poder connectar-te.
Aquests dies, han estat, com indica el títol de l’entrada, força campestres. Sempre que veníem, més entrat l’agost, la collita ja era feta, aquest any, al venir a principis d’agost i haver fet un any estrany, encara estan en plena collita i ens ha permès, a més de veure la recol·lecció, sofrir alguns dels problemes que surten treballant al camp. El divendres, poc després d’arribar un remolc, per sort buit, va desenganxar-se del tractor i va ficar-se dins una rasa d’on amb l’ajuda de 2 tractors i una hora de feina vam poder treure’l.
L’endemà, dissabte, al matí vam anar a veure com treballava la recol·lectora (a casa ja té un nom concret, que és cosechadora, en castellà ja que es aquí on les veiem i per en Berenguer “cochadora”). Van poder pujar una estona en Pau, en Guiu i en Berenguer i veure com funcionava.
El tractor preparant la sortida per la recol·lectora
Ahir, a la tarda, després de dinar, la recol·lectora treballava darrera casa i, cm no vam sortir a veure-la. Quan acabava ens van demanar si podíem anar amb el cotxe a uns terrenys propers al poble per poder segar un parell de camps. Vam anar-hi i... vam tenir una bona distracció, per mala sort d’en Juan Ramón, el que realment treballava, ja que al voler sortir del segon camp es va quedar clavat i no va poder sortir. A partir d’aquí, vam haver de recórrer al tractor i la pala per poder arreglar la sortida i que la recol·lectora pogués seguir treballant, almenys fins demà o demà passat.

Ja ho veieu, passem dies d’ajudants de pagesos.