dimarts, 19 de juny del 2012

Ultra Trail Emmona 2012


Entre dissabte i diumenge passat, a Sant Joan i bona part de la comarca es va celebrar la cursa de l’Emmona. Es tracta d’una cursa Ultra Trail, o sigui, d’una carrera per muntanya de llarga durada, de 106km i 8.300 metres de desnivell positiu acumulat. En resum, una bestiesa, i més si es fa com ho va fer el guanyador, amb menys de 16 hores.
Jo, per primer cop col·laborava en la cursa, fent el control de pas, amb en Jordi (membre la junta de la UE SantJoan, organitzadora de la cursa) al Pic de Freser.
Com a experiència va estar molt bé, primer una caminada des del refugi d’Ulldeter fins al Coll de la Marrana, ascendint part de Bastiments i després vorejant aquest fins fer l’ascensió final al Pic de Freser. Tot en unes dues hores, resultat a les 9:45h del matí érem a més de 2.800 metres d’alçada, i amb el vent intens que feia havíem de suportar un fred considerable, que ens feia estar abrigats amb folres polars i paravents. Així vam estar gairebé fins les 12h quan va parar el vent i amb el sol que s’imposava vam poder passar la resta de dia amb pantalons curts, màniga curta i protegint-nos del sol amb gorres i molt protector solar.
Els primers corredors van passar sobre les 11:15h del matí i no van deixar de passar fins als volts de les 16:45h de la tarda, més de 200 corredors, amb diferents nivells de preparació i diferents graus de motivació.
Nosaltres intentàvem animar a tots els corredors per igual, amb una esquella i aplaudiments, acompanyats de crits d’ànim i bon humor per intentar fer-los la cursa més suportable.
Val a dir que a la gent que la fa, no només ha d’estar en mot bona forma física sinó que també han de tenir una força mental descomunal, ja que aguantar entre 16 i 34 hores de carrera, amb calor, pujades i baixades constants porten al límit el cos i la ment.
Al que van acabar moltes felicitats i als que no van poder, animar-vos a tornar-hi l’any vinent, i jo espero poder tornar animar-vos!